Siirry suoraan sisältöön

Outlook sähköposti

Outlook sähköposti

Outlook sähköposti on Microsoftin tarjoama ilmainen sähköpostipalvelu henkilökohtaiseen käyttöön. Sen avulla hallitset sähköpostiasi, kalenteriasi, tehtäviäsi sekä yhteystietojasi samassa paikassa. Outlookia voit käyttää helposti joko tietokoneella tai mobiililaitteille asennettavalla sovelluksella.

Helppokäyttöinen Outlook sähköposti

Microsoft panostaa palveluissaan helppokäyttöisyyteen. Outlookista löydät muun muassa intuitiivisen ääniohjatun siirtymisen sekä tuen useille käyttöä helpottaville laitteille. Outlook sähköpostin käyttöönotto on yksinkertaista – rekisteröidy käyttäjäksi verkkosivuilla ja lisää valitsemasi sähköpostiosoite, jonka jälkeen sähköposti on saman tien käytössäsi. Sähköpostin yhteydestä löydät hyvän kalenterijärjestelmän. Tallennustilaa sähköpostissa on 15 Gt, minkä lisäksi palveluun kuuluu 5 Gt:n OneDrive-tallennustila. Lisäksi saat käyttöösi Office-sovellusten (mm. Word, Excel) verkkoversiot.

Mikäli perinteinen sähköpostipalvelu ei tunnu riittävältä, voit laajentaa Outlookiasi ostamalla Premium-version. Premium-versio sisältää mainoksettoman käyttöliittymän ja parannetun suojauksen. Tilaa Premium-versiossa on 50 Gt, minkä lisäksi siihen kuuluu 1 Tt:n pilvitallennustila. Lisäksi Premium-pakettiin kuuluu Office-sovellusten täydelliset työpöytäversiot.

pallo

Outlook sähköposti on turvallinen valinta

Microsoft haluaa tarjota yritystason tietoturvan myös henkilökohtaiselle sähköpostillesi. Tämä pitää sisällään niin tietojen salauksen postilaatikossa ja myös sähköpostin lähettämisen jälkeen. Lisäksi Premium-versiossa Outlook passivoi automaattisesti tietojenkalasteluhuijauksia, viruksia sekä haittaohjelmia sisältäviä turvattomia linkkejä ja tunnistaa kiristysohjelmia. Sähköpostin turvallisuutta voit lisätä myös itse valitsemalla riittävän hyvät salasanat omille sähköposteillesi. Salasanan on oltava tarpeeksi pitkä ja sen on hyvä sisältää myös erikoismerkkejä ja numeroita. Vältä valitsemasta salasanaksi syntymäaikaasi tai muuta sinuun helposti liitettävää sanaa tai numeroyhdistelmää.

Pidä yksityisyytesi omissa käsissäsi

Microsoftilla jokaisen yksityisyys on tärkeää, ja Outlook antaakin sinun hallita itse omaa yksityisyyttäsi. Tällä tarkoitetaan käytännössä muun muassa sitä, ettei hostingpalvelu käytä sähköpostiviestejäsi, kalenteriasi eikä muita henkilökohtaisia sisältöjäsi mainosten kohdentamiseen sinulle ja tietoja kerätään vain käyttökokemuksen parantamista varten. Outlook sähköpostissa pääset myös itse ottamaan ohjat omiin käsiisi helppokäyttöisen työkalujen ja valintojen avulla – voit siis itse määrittää monia yksityisyyteesi vaikuttavia tekijöitä.

Outlook sähköposti tarjoaa suomenkielistä asiakaspalvelua

Vaikka sähköpostipalvelu olisi loistava, tulee ongelmia ja kysymyksiä silti joskus eteen. Sähköpostipalvelua valittaessa onkin hyvä ottaa huomioon, että saat vastauksia kysymyksiisi nopeasti ja helposti. Microsoftin verkkosivuilta löydät paljon vastauksia ja ohjeistuksia suomen kielellä yleisimpiin ongelmatilanteisiin. Mikäli vastausta ei löydy, voit kysyä ongelmastasi kirjallisesti verkkosivujen tuki -kohdassa.

Tämän lisäksi Microsoftilta löydät oman käyttäjille tarkoitetun Microsoft Community -yhteisön, jossa käyttäjät itse voivat auttaa toisiaan vastaamalla Microsoftin tuotteisiin ja palveluihin liittyviin kysymyksiin. Kerro siis ongelmasi yhteisölle ja saa apua muilta käyttäjiltä nopeasti ja helposti!

Usein kysytyt kysymykset

Outlook sähköposti on erittäin helppo ottaa käyttöön. Luo oma ilmainen sähköpostitili Outlook.com -verkkosivulla. Rekisteröitymiseen kirjaat omat tietosi sekä valitset oman, uniikin, sähköpostiosoitteesi sekä palvelun salasanasi. Huomioithan, että salasana on tarpeeksi pitkä ja vaikea, sisältäen myös erikoismerkkejä tai numeroita. Kun rekisteröityminen on valmis, pääset saman tien käyttämään sähköpostiasi. Sähköpostia voit käyttää verkkosivujen kautta tai lataamalla itsellesi Outlook -sovelluksen mobiililaitteeseen.
Mikäli unohdit salasanasi, ei hätää, saat uuden salasanan vain muutamassa minuutissa! Mene Outlook sähköpostin kirjautumissivulle ja valitse “Unohtuiko salasana?”. Ennen kuin voit jatkaa salasanan palauttamista, on Microsoftin tarkastettava henkilöllisyytesi. Tarkastaminen määräytyy sen mukaan, oletko aikaisemmin lisännyt omaan tiliisi suojaustietoja ja voitko edelleen käyttää niistä. Mikäli sinulle on käytössäsi varmennusasetuksia, voit seuraavaksi valita mihin sähköpostiosoitteeseen tai puhelinnumeroon haluat tarkistuskoodin lähetettävän. Tee valinta, vahvista henkilöllisyytesi koodin avulla ja anna uusi salasanasi. Mikäli varmennusasetuksia ei ole annettu tai niitä ei voida käyttää, aloita tilisi palauttaminen Microsoftin palautuslomakkeen avulla. Hyvät ohjeet salasanan palauttamiseen sekä muihin kysymyksiisi ja ongelmiin löydät Microsoftin verkkosivuilta.
Nykyisin moni tietomurto tehdään sähköpostia hyväksi käyttäen ja erilaiset tietojenkalastelu viestit ovat yleistyneet runsaasti. Sähköpostia käytettäessä onkin hyvä olla tarkkana, sillä myös huijausviestit näyttävät nykyisin erittäin aidoilta. Turvallisuuden hyvä pohja on laadukkaan palveluntarjoajan tarjoamat suojaukset, jotka roskapostin saapumista sähköpostiisi. Esimerkiksi Outlook sähköposti sisältää keskeiset suojausominaisuudet, kuten roskapostin ja haittaohjelmien suodatus. Se tarkastaa myös tulevat liitetiedostot haittaohjelmien varalta. Kuitenkin myös itse kannattaa olla tarkkana ja tarkistaa epäilyttävien viestien aitous. Erityisesti jos et odota viestiä lähettäjältä, vaikka lähettäjä olisi jokin virallinen taho, kuten posti, on aitous tarkistettava huolella ennen kuin noudatat viestit ohjeita. Erityisesti viestien linkkejä on syytä olla avaamatta. Mikäli sähköpostisi sisältää arkaluontoisten asioita tai henkilötietoja, käytä salattua sähköpostia. Pidäthän myös huolta omista salasanoista ja pidät se tarpeeksi vahvoina.
Kyllä. Oman kalenterin jakaminen muiden kanssa onnistuu helposti! Jakaessasi oman Outlook-kalenterisi muiden kanssa, he voivat lisätä sen suoraan omaan Outlookin kalenterinäkymäänsä. Voit jakaa kalenterisi muiden kanssa myös julkaisemalla kalenterisi ja lähettämällä heille linkin kalenteristasi. Jakaminen onnistuu kalenterin ylälaidassa olevan “jaa” -kohdan avulla. Valitse kalenteri jonka haluat jakaa ja kirjoita kenttään sen henkilön nimi tai sähköpostiosoite, jonka kanssa haluat kalenterin jakaa. Kalenterin jakamisen voit poistaa tai muokata käyttöoikeuksia kohdassa “Jakaminen ja käyttöoikeudet”.