Siirry suoraan sisältöön

Bluehost

Bluehost

Bluehost on suosittu hostingpalvelu varsinkin blogien kirjoittajien keskuudessa, sillä se tukee WordPress-alustaa. Se on myös varsin halpa hostingpalvelu, joka on taloudellinen ratkaisu yksityishenkilöille. Yritys perustettiin vuonna 2003 ja se on yksi suosituimmista alustoista WordPress-verkkosivustojen luomiseen. Tällä hetkellä palvelu pyörittää yli 2 miljoonaa verkkosivustoa. Tässä artikkelissa perehdytään hieman paremmin tämän suositun hostingpalvelun ominaisuuksiin.

Bluehost tarjoaa asiakkailleen hyvät puitteet verkkosivuston rakentamiseen

Bluehost tarjoaa hyviä ratkaisuja sekä harrastebloggaajille että isommille yrityksille. Yrityksen verkkosivusto tai blogi on usein alkumetreillään vierailijamäärältään matala, mutta se saattaa kasvaa vuosien varrella. Verkkosivuston kasvaessa kannattaakin vaihtaa erilaiseen hosting-pakettiin, joka mahdollistaa suuremman vierailijamäärän.

Bluehostin jaetut serverit ovat luonnollisesti halvempia ja ne sopivat varsinkin pienyrityksille ja yksityishenkilöille. Pienemmät verkkosivustot toimivat loistavasti myös jaetuilla servereillä, jotka pyörittävät useampia sivustoja kerrallaan.

Kaikissa Bluehostin paketeissa tulee ainakin yksi verkkosivusto, ilmainen domain vuodeksi, paljon tallennustilaa ja kaistanleveyttä. Lisäksi Bluehostilla on tietysti cPanel, jonka kautta sivustoaan pystyy manuaalisesti kontrolloimaan. “Simple script” tekee tämän erityisen helpoksi, sillä sen avulla pystyy asentamaan erilaisia ohjelmia ja scriptejä.

Toisaalta Bluehostista puuttuvat esimerkiksi pilvipalvelut, mikäli niitä kaipaa. Pilvipalveluita ei kuitenkaan tarvita esimerkiksi tavallisen blogin ylläpitämisessä. Suuremmalle yritykselle pilvipalvelu voi olla hyödyllinen ominaisuus.

Bluehost käyttää myös ainoastaan Linux-hostingpalveluita, eikä se tue esimerkiksi Windows-pohjalla toimivia alustoja.

pallo

Tarjoaa vuosittaisia tilauksia erilaisille asiakkaille

Bluehost on suunniteltu sellaiselle käyttäjälle, joka pystyy sitoutumaan palveluun hieman pidemmäksi aikaa. Palvelun 1-vuoden paketti maksaa 4.95 USD/kk ja hinta alenee dollarilla kahden ja kolmen vuoden paketeissa. Kyseessä on siis varsin halpa hostingpalvelu. Toisaalta, jos haluaa käyttöönsä erikoisominaisuuksia, joutuu luonnollisesti maksamaan lisää.

Bluehostin peruspaketissa on yksi ilmainen domain vuodeksi, 50 GB SSD kovalevy sekä tietysti verkkosivusto. Hieman kalliimmassa paketissa, josta maksetaan 5.45 USD/kk, on rajaton tallennustila ja rajaton määrä verkkosivustoja. Tämän lisäksi paketissa on myös ilmainen käyttöoikeus Office 365 –palveluun.

Jos tarvitsee kaikenkattavan palvelun, joka sopii suuremman verkkosivuston ylläpitämiseen Bluehostin Pro-versio on todennäköisesti paras vaihtoehto. Se maksaa 13.95 USD/kk ja sisältää kaikki tarjolla olevat ominaisuudet. Lisäominaisuutena on domainin suojaus, mikä tarkoittaa sitä, että verkkosivuston domainiin liitetty nimi, osoite ja IP-osoite piilotetaan. Tässä paketissa käytössä on jaetun serverin sijasta VPS-palvelin, joka mahdollistaa suuremman tietovirran kuin jaetuilla servereillä.

WordPress on bluehostin käytetyin alusta

Moni käyttää Bluehostia, sillä WordPress sponsoroi palvelua. Jos siis haluaa rakentaa verkkosivustonsa WordPressin pohjalle, on todennäköisesti törmännyt Bluehostiin yhtenä suositelluista hostingpalveluista. Bluehostilla työskentelee erikseen WordPress-asiantuntijoita, jotka voivat auttaa, mikäli ilmenee ongelmia alustan käytössä. Asiantuntijat tarjoavat apua esimerkiksi verkkosivuston suunnitteluun, sivuston siirtämiseen, markkinointiin, asiasanojen valintaan ja SEO-raportteihin liittyen.

Tämä on hyvä juttu varsinkin aloittelevalle WordPressin käyttäjälle, joka yrittää kustomoida sivustosta omannäköistä. Vaikka WordPress onkin suunniteltu hyvin helpoksi käyttää, voi alusta vaikuttaa hieman monimutkaiselta aloittelijan silmin. Näin aloittelijakin pystyy Bluehostin avulla luomaan varsin tyylikkään verkkosivuston.

Bluehostin asiakaspalvelusta saa apua hyvin nopeasti ja tehokkaasti. Ainakin palvelu lupaa, että puhelimella soittaessa vastausaika olisi vain 30 sekuntia. Lisäksi apua voi kysyä myös verkkosivuston kautta.

Bluehost tukee myös muita verkkosivustojen rakentamiseen suunniteltuja alustoja

WordPress on kyllä kaikkein suosituin Bluehostin alusta, mutta muita tuettuja alustoja ei pidä unohtaa. Myös Drupal ja Joomla sopivat hyviksi ratkaisuiksi monenlaisille asiakkaille. Nämä ovat WordPressin rinnalla suosittuja blogien ja verkkosivustojen suunnitteluun kehitettyjä alustoja. Jos siis haluaa kokeilla jotain uutta WordPressin rinnalla, onnistuu sekin Bluehostin kautta. Blogien ja verkkosivustojen lisäksi näillä alustoilla pystyy kehittämään pienimuotoisia PHP-sovelluksia.

Harrastebloggaajalle täydellinen vaihtoehto

Bluehost tarjoaa ensinnäkin loistavat puitteet WordPressin käyttöön, mutta myös muita blogialustoja pystyy hyödyntämään. Tämä tekeekin Bluehostista hyvin suositun harrastebloggaajien keskuudessa. Koska alusta on yksinkertainen, helposti lähestyttävä sekä halpa, on se täydellinen valinta bloggaajalle. Huvin vuoksi blogia kirjoittava ei halua maksaa hostingpalvelusta liikaa. Moni kuitenkin haluaa hallita blogiaan täysin itsenäisesti, mikä ei ole mahdollista ilmaisilla blogialustoilla. WordPressin kautta pystyy oppimaan, miten blogia pystyy kustomoimaan. Tarvittaessa voi Bluehostin ammattilaisilta pyytää myös apua tai voi lukea muiden bloggaajien ratkaisuista yhteisöfoorumilta.

Sopii myös jälleenmyyjille tai yrityksille

Bluehost ei kuitenkaan ole ainoastaan bloggaajien käytössä, vaan se kiehtoo myös pienyrittäjiä. Pienempien yritysten on taloudellisesti kannattavampi käyttää jaettuja servereitä verkkosivustonsa pyörittämiseen. Jos yritys sitten kasvaa vuosien varrella, pystyy Bluehostin valikoimista valitsemaan sopivamman hosting-paketin.

Sivusto on erityisen suosittu myös jälleenmyyjien keskuudessa, sillä Bluehostilla on heille varatut erilliset serverit. Näin voidaan varmistaa, että yksityishenkilöiden ja yritysten serverit ovat erillään.

Mikä On Bluehostin suosion salaisuus?

Ei ole oikeastaan yllättävää, että Bluehost on saanut näin paljon suosiota. Sen kautta pystyy hallitsemaan sekä blogeja että yrityssivustoja. Kyseessä on hostingpalvelu, joka sisältää perustyökalut sivuston rakentamiseen hyvään hintaan. Käyttäjä voi valita omiin tarpeisiin sopivan hosting-paketin riippuen verkkosivustojen määrästä ja käyttäjän tarpeista.

Bluehost on suunniteltu mahdollisimman yksinkertaiseksi, jotta palvelu soveltuisi myös aloitteleville käyttäjille. Jos siis on täysin aloitteleva verkkosivustojen suunnittelussa, ei se haittaa. Mikäli hostingpalvelun ja WordPressin käytössä ilmenee ongelmia, saa asiakaspalvelusta nopeasti apua tilanteeseen kuin tilanteeseen. WordPress-asiantuntijat ovatkin Bluehostin ylpeyden aihe, ja joiden tuella monet aloittelijat ovat pyrkineet huipulle.