Siirry suoraan sisältöön

GreenGeeks

GreenGeeks

GreenGeeks on yksi tämän hetken suosituimmista vihreää energiaa käyttävistä hostingpalveluista. Nykyajan hostingpalvelut käyttävät huomattavasti sähköä, jonka tuottamiseen käytetään useimmiten joko öjlyä tai ydinvoimaa. GreenGeeks on kuitenkin edelläkävijä vihreiden hostingpalveluiden joukossa. Kaiken lisäksi se on myös toimiva palveluntarjoaja, vaikka parantamisen varaakin olisi. Millaisia ominaisuuksia GreenGeeks-palvelulla on?

GreenGeeks seisoo vihreämmän tulevaisuuden puolesta

Harva hostingpalvelu kiinnittää yhtä paljon huomiota vihreämmän tulevaisuuden luomiseen kuin GreenGeeks. He ovat jo vuodesta 2006 lähtien pyrkineet olemaan vihreää energiaa hyödyntävien hostingpalveluiden edelläkävijä. On tärkeää, että hostingpalvelutkin kiinnittävät huomiota siihen, millaisesta lähteestä he saavat sähkönsä. Moni ei tule ehkä ajatelleeksikaan, miten paljon energiaa verkkopalvelut käyttävät. Ne kuitenkin toimivat niin monien verkkosivustojen alustoina, jotka keräävät tietoa monista eri lähteistä. Kun tietovirtaa on paljon liikkeellä, myös hostingpalvelu käyttää paljon energiaa.

pallo

Rajaton tallennustila Ja domainit

GreenGeeks tarjoaa käyttäjilleen varsin hyvän paketin verkkosivuston rakentamiseen riippumatta siitä, millaiselle alustalle se rakennetaan. Ensinnäkin käyttäjällä voi olla rajattomasti domaineja. Jokainen uusi käyttäjä saa käyttöönsä ilmaisen domainin, jota voi käyttää halutessaan myös muissa hostingpalveluissa. Jos haluaa lisää domaineja, joutuu niistä kuitenkin maksamaan hieman.

Rajattomat domainit hyvä uutinen niille, joilla on suunnitelmissa pitää yllä useampaakin verkkosivustoa. Yrityksellä voi olla esimerkiksi useampia toimialueita tai toimijohtajalla voi olla useampi yritys. Näin kaikkia verkkosivustoja pystyy helposti hallitsemaan saman palvelun kautta, mikä helpottaa elämää huomattavasti.

Palvelu tukee verkkokauppaominaisuuksia

Jos on aikeissa luoda verkkokauppa, toimii GreenGeeks myös varsin hyvin. Tämä hostingpalvelu tukee eCommerce-ominaisuutta sekä SLL-sertifikaattia. Molemmat ovat erittäin tärkeitä luotettavan ja toimivan verkkokaupan ominaisuuksia. Ellei sivustolla ole esimerkiksi riittävän hyvää suojausta, voivat hakkerit päästä käsiksi sivuston asiakkaiden yksityisiin tietoihin. eCommerce-ominaisuus on taas hyödyllinen silloin, kun verkkokaupassa haluaa mainostaa tuotteitaan. Samalla voi saada tuloja myös muista mainoksista, kuten Googlen mainonnasta.

Millaisia alustoja GreenGeeks tukee?

GreenGeeks on alustojen suhteen hyvin monipuolinen hostingpalvelu. Sen kautta voi esimerkiksi luoda WordPress-sivuston tai hyödyntää verkkosivuston kehittämisessä php5, Perl, Joomla tai Python koodia. Nykyään monet haluavat luoda verkkosivustonsa omanlaiseksi, mikä onnistuu, jos osaa käyttää näitä perustyökaluja. GreenGeeks ja monet muut nykyaikaiset hostingpalvelut ovat hyvin joustavia, mikä tekee verkkosivuston kustomoinnista yksinkertaista.

Valitettavasti GreenGeeks ei tue Windows-palveluita lainkaan, vaan sen käyttöön tarvitaan Linux/Unix-alusta. Toisaalta Linux onkin hieman joustavampi alusta, jolle on helpompi luoda täysin uniikki ja omanlainen verkkosivusto.

Hostingpalvelun hinta-laatusuhde on kohdillaan

GreenGeeks on hinnaltaan halpa hostingpalvelu, jonka avulla voi luoda juuri omanlaisen verkkosivuston. Halvimman sopimuksen voi saada jopa täysin ilmaiseksi, mutta lisäominaisuuksia varten on maksettava pieni summa kuukausittain. Vaikka palvelu on halpa, saa käyttäjä huomattavan paljon erilaisia verkkosivuston rakentamiseen tarvittavia ominaisuuksia. Mikäli on jo maksanut palvelusta, voi rahat halutessaan saada takaisin 30 päivän sisällä. Näin pystyy tutustumaan hostingpalveluun ennen kuin siihen sitoutuu pysyvästi. Domainmaksuja ei kuitenkaan saa enää takaisin, sillä domaineja pystyy käyttämään myös GreenGreeks-palvelun ulkopuolella.

Kenelle GreenGeeks sopii hostingpalveluna?

GreenGeeks sopii käytettäväksi monenlaisille käyttäjille riippumatta siitä, halusiko luoda blogin vai verkkokaupan yritykselleen. Se on hyvin joustava hostingpalvelu, jonka pohjalta pystyy kehittämään hyvin erilaisia verkkosivustoja. Palvelun etu on kuitenkin se, että se käyttää sähkön lähteenään ainoastaan vihreää energiaa. Jos siis haluaa tukea vihreän energian käyttöä ja haluaa taistella ilmastonmuutosta sekä ilmansaasteita vastaan, voisi GreenGeeks olla hyvä valinta. Jos siis yrityksesi tai omat arvosi liittyvät vahvasti ympäristöystävällisyyteen, ei ole todellakaan huono idea valita tällainen vihreää energiaa käyttävä hostingpalvelu.