Siirry suoraan sisältöön

DigitalOcean

DigitalOcean​

DigitalOcean kuuluu maailman suurimpien hostingpalveluiden joukkoon nykyään. Palvelu perustettiin vuonna 2012, jonka jälkeen palvelun suosio lähti kasvuun. Kyseessä on hyvin moderni hostingpalvelu, joka mahdollistaa myös pilvipalvelun ominaisuuksien hyödyntämisen. Samalla palvelun kautta pystyy hallitsemaan verkkosivustoaan.

DigitalOcean on kansainvälinen hostingpalvelu

DigitalOcean on maailmanlaajuisesti toimiva hostingpalvelu, jonka toimistot sijaitsevat New Yorkissa, Lontoossa, Singaporessa ja Amsterdamissa. Datakeskuksia löytyy kuitenkin tätäkin enemmän ympäri maailmaa. New Yorkissa, Amsterdamissa ja San Fransciscossa datakeskuksia on kolme jokaisessa sijainnissa, kun taas Lontoossa, Singaporessa, Frankfurtissa, Torontossa ja Bangaloressa niitä on jokaisessa yksi.

Se, että datakeskuksia on eri mantereilla, mahdollistaa hostingpalvelun käytön ympäri maailmaa. Monet verkkosivustot saavat vierailijoita sekä idästä että lännestä, joten on tärkeää, että hostingpalvelu pystyy kattamaan kaikki mantereet. Tämän takia monet kansainvälisen yritykset ja blogit ovat luottaneet DigitalOceaniin. Esimerkiksi kommunikaatiopalvelu Slack on rakennettu tämän hostingpalvelun pohjalta.

pallo

Mitä ominaisuuksia DigitalOcean tarjoaa asiakkailleen?

Kuten sanottua, DigitalOcean on hostingpalvelun lisäksi myös pienimuotoinen pilvipalvelu. Asiakas pystyy siis hyödyntämään sivustollaan pilvipalvelun ominaisuuksia, kuten “snapshots” ja “templates”. Tästä on paljon hyötyä, kun hallitsee varsinkin isompia verkkosivustoja.

Palvelun hinnoittelu on myös pilvipalvelulle tyypillinen; asiakas maksaa vain sen verran kuin hän palvelua käyttää. Hinnoittelu voi matalimmillaan olla 5 USD/kk tai 0.007 USD/tunti. Toisaalta asiakasta laskutetaan riippumatta siitä, onko serveri ylipäätänsä edes päällä kullakin hetkellä. Palvelussa on kuitenkin mahdollista poistaa serveri, mikäli sitä ei tule käytettyä jatkuvasti. Kun serveriä taas tarvitsee määräaikaisesti, voi sen ottaa taas käyttöön. Serverien käyttöönotto on tehty mahdollisimman helpoksi, eikä aloittelijallakaan tule olemaan sen suhteen ongelmia.

DigitalOcean ei sinänsä ole mitenkään erikoinen, mikä tulee hosting-paketteihin. Hinnoittelu riippuu siitä, miten paljon kaistanleveyttä, tallennustilaa ja tehoa asiakas tarvitsee. Halvimmassa paketissa, joka on siis 5 USD/kk, on mukana 1-ydin prosessori, 512MB muisti, 20GB SSD kovalevy ja 1TB max tiedonsiirto. Jos taas tarvitsee paketin suuren yrityksen pyörittämiseen, voi paketista maksaa jopa 640 dollaria kuukaudessa. Kaikissa paketeissa on kuitenkin mukana nopea SSD kovalevy, mikä tekee verkkosivustosta nopeammin latautuvan.

Mikäli pakettiaan haluaa muuttaa, se on mahdollista missä tahansa vaiheessa.

Pilvipalvelu-ominaisuudet erottuvat sen monista muista hostingpalveluista

DigitalOcean ei varsinaisesti ole pilvipalvelu, vaan se hyödyntää tiettyjä pilvipalvelulle tyypillisiä ominaisuuksia. Tämä tekee siitä monipuolisemman ja joustavamman hostingpalvelun, jonka kautta pystyy luomaan omanlaisia verkkopalveluita.

Jos haluaa ottaa kaiken irti Digital Oceanin palvelusta, pystyy yhdistelemään erilaisia ominaisuuksia ja jopa muuttamaan niitä. Toisaalta palvelu sopii hyvin myös aloittelevalle käyttäjälle, sillä verkkosivusto ohjaa häntä päätöksissään.

Joitain tärkeitä pilvipalvelun ominaisuuksia puuttuu

Pilvipalveluna DigitalOcean ei ole ihan täydellinen, vaan jotkut olennaiset ominaisuudet puuttuvat. Normaalista pilvipalvelulla on esimerkiksi toimiva palomuuri ja HA-ominaisuus. HA eli (high availability) suojaa yrityksiä menettämästä tulojaan, mikäli ongelmia ilmenee. Nykyään yritykset saavat paljon tuloja juuri verkkosivustojensa kautta. Teknisiltä ongelmilta ei nimittäin koskaan voi välttyä. Palvelu ei olekaan ihan täydellinen pilvipalveluna, mutta hosting-ominaisuudet ovat kyllä huipputasolla.

Kenelle DigitalOcan soveltuu?

DigitalOcean on hyvin joustava ja monipuolinen hostingpalvelu, jonka pohjalta pystyy rakentamaan monenlaisia verkkosivustoja. Se sopii siis varsinkin sellaisille yrityksille, jotka pyrkivät muuttamaan ja kehittämään digitaalisia palveluitaan. On tärkeää, että hostingpalvelu pystyy vastaamaan erilaisiin tarpeisiin, joita nykyaikana saattaa kohdata.

DigitalOcean on käyttötavaltaan ja hinnoittelultaan hyvin yksinkertainen. Tämä on hyvä asia sekä aloitteleville yksityishenkilöille että yrityksille. Yrityksillä on usein niin paljon hallittavaa, että hostingpalvelu saattaa herkästi jäädä sivuun. DigitalOcean on tehnyt monien yritysten toiminnan erittäin helpoksi.

Tämä hostingpalvelu ei kuitenkaan ole se parhain, mikä tulee esimerkiksi bloggaamiseen. Se on pääosin suunniteltu erilaisten yrityssivustojen ja –alustojen kehittämiseen. DigitalOcean ei siis ole suunniteltu esimerkiksi WordPress-alustaa varten, joka on yksi suosituimmista blogialustoista maailmassa.

Toisaalta kyseessä on hyvä alusta, jos haluaa testailla luovuuttaan, mikä tulee verkkopalveluiden kehittämiseen. Varsinkin yritykset haluavat erota kilpailijoistaan digipalveluillaan, joten koodaamalla pystyy luomaan verkkopalvelustaan mahdollisimman uniikin.

Hinnoittelu ei ole halvimmasta päästä

Jos on yksityishenkilö tai pienyritys, joka hakee mahdollisimman halpaa, mutta toimivaa hostingpalvelua, ei DigitalOcean ole se parhain vaihtoehto. On olemassa useita palveluita, joiden hinnat ovat huomattavasti matalammat. Toisaalta palvelu ei ole se kaikkein kalleinkaan ja hyvällä hinnalla saa ihan hyvää palvelua. DigitalOceanin hinnoittelutyylistä on pidetty varsinkin yritysten keskuudessa. Hinnoitteleminen tunneittain tekee nimittäin talouden ennustamisesta paljon helpompaa. Jos yritys taas ei koe tarvitsevansa joitain servereitä, voi ne poistaa hetkellisesti.

Asiakaspalvelu DigitalOceanilla

Hyvän asiakaspalvelun merkitystä vähätellään usein aivan liikaa. Sillä on kuitenkin paljon merkitystä, mikäli hostingpalvelun käytön aikana ilmenee ongelmia. DigitalOceanissa asiakaspalveluun pystyy ottamaan yhteyttä joko sähköpostilla tai lomakkeella. DigitalOcean pyrkii vastaamaan kysymyksiin mahdollisimman nopeasti, mikä on hyvä asia, kun puhelinpalvelua ei löydy. Sivustolla on myös yhteisöfoorumi, jossa voi lukea muiden käyttäjien ratkaisuista. Tämä on hyvä ominaisuus niille, jotka hakevat inspiraatiota verkkopalvelunsa kehittämiseen.

DigitalOcean on täydellinen hostingpalvelu

DigitalOceanin voisi siis jopa sanoa olevan melko täydellinen hostingpalvelu. Se soveltuu hyvin sekä aloittelijoille että kokeneille verkkosivustojen kehittäjille. Palvelun kautta pystyy luomaan uniikin ja tyylikkään verkkosivuston, jos osaa yhdistellä DigitalOceanin ominaisuuksia luovasti. Varsinkin yritykset ovat pitäneet palvelun toimintamallista ja hinnoittelusta, mikä tekee yrityssivustojen hallinnasta helppoa.