Pilvipalvelu

Pilvipalvelut kuva

Monelle yritykselle ja yksityiselle käyttäjälle pilvipalvelu on jo tuttu nimi. Kyseessä on pilvipalvelun omalla palvelimella toimiva talletustila, eli toisin sanoen, dataa voi tallettaa pilvipalvelun palvelimelle oman tietokoneen sijaan. Dataa on mahdollista myös tuoda pilvipalvelimelta toiselle niin halutessaan. Pilvessä olevaan dataan pääsee helposti käsiksi oman tietokoneen tai mobiililaitteen kautta, kunhan nettiyhteys on kunnossa. Mutta millaista dataa pilvessä sitten kannattaa säilyttää, ja miten kaikki käytännössä toimii? Jatka lukemista, niin kerromme sinulle kaiken oleellisen pilvipalveluista.

Millaista dataa pilvipalvelu kattaa?

Pilvessä voidaan säilyttää niin palveluita, ohjelmia kuin erilaisia tietojakin. Usein sähköposti on hyvä esimerkki pilvipalvelusta ja hyvin usein se on jopa ilmainen pilvipalvelu. Tällöin sähköpostit on tallennettu palveluntarjoajan omalle palvelimelle, josta niitä selataan.

Muita tuttuja pilvipalveluita ovat esimerkiksi OneDrive, Skype, Facebook ja Instagram. Näissä palveluissa säilytetään niin kuvia, tietoja kuin erilaisia tiedostojakin. Hyvä asia pilvipalvelussa on, että omat tiedot ja muut tärkeät asiat säilyvät, vaikka oma laite katoaisikin.

Pilvessä voidaan myös siirtää ja jakaa erilaisia asioita. Esimerkiksi erilaisten tiedostojen käsittely on mahdollista samaan aikaan pilvessä henkilön kanssa, joka asuu vaikka toisella puolella maailmaa. Myös kuvien ja tiedostojen jakaminen on mahdollista.

pallo

Mitä ottaa huomioon pilvipalvelua valitessa?

Elämme siinä mielessä hyvässä maailmassa, että meillä on paljon valinnanvaraa. Myös pilvipalvelujen suhteen pääset valitsemaan monista eri palveluista juuri sinulle sopivimman. Palveluiden vertaileminen kannattaa, sillä eri palveluiden välillä voi olla paljonkin eroja.

Yksi tärkeä asia on varmistaa, että palvelu on käytettävissä tarvittaessa myös ilman internetiä. Aina ei ole mahdollista pysyä internetin lähettyvillä, ja mahdollisuus päästä käsiksi tärkeisiin dokumentteihin voi olla jollekin pelastus. Monesti esimerkiksi hostingpalvelu tarjoaa hyvän pilvipalvelun käyttöösi. Sen ominaisuudet kannattaa kuitenkin tarkistaa ennen käyttöönottoa, jotta osaa hyödyntää ne oikein.