Siirry suoraan sisältöön

HostPapa

HostPapa

HostPapa on kanadalainen hostingpalvelu, jonka kautta pystyy luomaan erilaisia verkkosivustoja. Palvelu on myös erikoistunut esimerkiksi ympäristöystävällisiin ratkaisuihin, jotka ovat tärkeitä nykyajan muuttuvassa maailmassa. Millaisia ominaisuuksia HostPapa-hostingpalvelulla on ja miten sitä pystyy hyödyntämään?

HostPapa on tarjonnut laadukasta palvelua jo pitkään

HostPapa ei kuulu ihan hostingpalveluiden veteraanien joukkoon. Kyseessä on kuitenkin hyvin luotettu palvelu, jonka kautta pystyy luomaan hyvin monenlaisia verkkosivustoja. HostPapa perustettiin vuonna 2006 Kanadassa Tärkeintähän on, että hostingpalvelun laatuun voi luottaa. Muuten oman blogin tai yrityksenkin menestys saattaa kärsiä.

HostPapa on kuitenkin todistanut suosiollaan, että heidän palvelunsa avulla pystyy luomaan toimivia verkkosivustoja. Toki yksikään hostingpalvelu ei ole täydellinen. Palvelut nimittäin vaihtelevat ominaisuuksiltaan ja hinnoittelultaan. Osa palveluista erikoistuu tiettyyn asiakasryhmään, kuten yrityksiin. Osa taas tarjoaa laajemman kattauksen tarjouksia erilaisille asiakkaille. HostPapa onkin selvästi pyrkinyt miellyttämään erilaisia asiakkaita.

pallo

HostPapan erikoisominaisuuksia

Kaikilla hostingpalveluilla on tiettyjä perusominaisuuksia, mutta osa ominaisuuksista erottaa palvelut toisistaan. HostPapa tarjoaa paketteja, jotka sopivat sekä Linux- että Windows-pohjalle. Tämä ei ole itsestäänselvyys, sillä on monia hostingpalveluita, jotka toimivat vain yhden ohjelmiston pohjalta.

HostPapan peruspaketti on jo melko kattava kokonaisuus. Luonnollisesti kaikkien pakettien mukana tulee cPanel, jonka kautta verkkosivustoaan pystyy hallitsemaan. Paketissa on myös rajaton tallennustila, kaistanleveys ja rajaton määrä domaineja. Harva hostingpalvelu tarjoaa jo peruspaketissaan näin monia erilaisia etuja.

Toisaalta jos haluaa käyttöönsä lisäominaisuuksia, kuten verkkosivustojen rakennustyökalun tai esimerkiksi VPS-palvelimen, joutuu maksamaan enemmän.

Sopii hyvin wordpress-sivustojen luomiseen

HostPapa soveltuu erityisesti WordPress-sivustojen luomiseen. WordPress on suosittu alusta varsinkin yksityisten bloggaajien ja yritysten keskuudessa. Moni bloggaaja tykkää käyttää WordPressiä, sillä sen kautta pystyy helposti kustomoimaan blogiaan omanlaiseksi. Samalla pystyy hallitsemaan sivustoaa itsenäisesti ilman, että kukaan puuttuisi esimerkiksi mainostuloihin. Sivuston hallitseminen on tärkeää myös yrityksille, jotka niin ikään saavat tuloja sivustonsa kautta.

Toisaalta, jos haluaa käyttää sivustonsa luomiseen jotain muuta alustaa, niin HostPapa saattaa tuottaa pettymyksen. Moni muu hostingpalvelu on erikoistunut myös esimerkiksi Python-koodiin, jolloin sivuston pystyy ohjelmoimaan täysin itse. Ohjelmoinnilla pystyy lisäämään sivustoonsa erilaisia interaktiivisia ominaisuuksia. WordPress on kyllä hyvin monipuolinen ja joustava alusta, mutta se asettaa sivustolle kuitenkin tiettyjä rajoitteita.

HostPapalla on erilaisia jaettuja servereitä

Jaetut serverit ovat hostingpalveluiden tarjoama palvelu, joka sopii erityisesti harrastebloggaajille tai pienemmille yrityksille. Jaettuja servereitä käyttää useampi verkkosivusto kerrallaan. Sivustojen tietoliikenne ei siis luonnollisesti voi kertyä liian suureksi.

Tämän takia suositummat bloggaajat tai isot yritykset valitsevat mieluummin yksityisen serverin. Jaettu serveri saattaa muuten hidastaa sivuston toimintaa, mikäli vierailijoita on kerralla liian monia. Toisaalta se on taloudellisesti hyvä vaihtoehto sellaiselle, jolla ei ole varaa käyttää suuria summia verkkosivustonsa luomiseen.

HostPapa onkin erikoistunut jaettuihin servereihin, eikä sivustolla edes tarjota yksityisiä palvelimia. Tämän takia palvelun hinnatkin ovat hieman matalammat, kuin muiden hostingpalveluiden tapauksessa.

VPS-hostingpalvelu sopii erityisesti yrityksille

VPS (Virtual Private Server) on virtuaalinen palvelin, joka sopii sellaisille toimijoille, jonka verkkosivustoilla käy hieman enemmän vierailijoita. Nimensä mukaisesti kyseessä ei ole kuitenkaan yksityinen fyysinen palvelin, vaan se toimii tietokoneella sovelluksen avulla. Tämä sovellus saattaa pyörittää kerrallaan useampiakin palvelimia.

VPS-palvelin on hieman halvempi kuin yksityinen palvelin, mutta kalliimpi kuin jaettu palvelin. Tämän takia yritykset suosivat VPS-palvelinta. Se mahdollistaa yrityksen verkkosivuston pyörittämisen ongelmitta ja halvemmalla budjetilla.

HostPapalla on kolme erilaista VPS-pakettia; VPS-Plus, VPS-Pro ja VPS-Premium. Asiakas pystyy siis itse valitsemaan, millainen paketti sopii parhaiten juuri hänen tarpeisiinsa. Pro- ja Premium-paketeissa on mukana enemmän muistia ja kovalevytilaa, mikäli sitä tarvitsee.

Sopii myös jälleenmyyjille

Jälleenmyyjät ovat iso joukko hostingpalveluiden käyttäjiä, joten heitäkään ei ole jätetty huomiotta. VPS-palvelimien tapaan jälleenmyyjille tarjotaan eritasoisia paketteja, joiden mukana tulee erilaisia lisäominaisuuksia. Paketit ovat nimeltään Bronze, Silver, Gold, Platinum ja Titanium.

Jälleenmyyjät tarvitsevat yleensä hieman enemmän kovalevytilaa ja monta IP-osoitetta. Nämä ominaisuudet saa käyttöönsä näiden pakettien kautta.

Hinta perustuu sopimuksen pituuteen

Riippuen siitä, miten pitkäksi ajaksi HostPapa-palveluun pystyy sitoutumaan, voi valita joko yhden, kahden tai kolmen vuoden sopimuksen. Mitä pidemmäksi aikaa pystyy sitoutumaan palveluun, sitä vähemmän siitä joutuu luonnollisesti maksamaan. Palvelun hinnoittelu eroaa siis monista muista hostingpalveluista, joissa palveluun ei tarvitse niin vahvasti sitoutua.

Toki HostPapa tarjoaa myös kokeilua, jonka aikana palveluun pystyy tutustumaan. Näin pystyy päättämään itse, onko hostingpalvelu oikeasti sitoutumisen arvoinen.

Kenelle HostPapa sopii parhaiten?

HostPapa tarjoaa hosting-paketteja erilaisille asiakkaille, mutta palvelu ei kuitenkaan välttämättä sovellu ihan kaikille. Osa isommista yrityksistä ta saattaa haluta käyttää yksityistä palvelinta, sillä heidän sivustollaan käy huomattavasti enemmän vierailijoita. Jopa VPS-palvelin saattaa kuormittua, mikäli datavirtaa on aivan liian paljon. Myös julkiset toimijat käyttävät mieluummin yksityisiä palvelimia, sillä niiden kautta yksityisiin tietoihin on vaikeampi päästä käsiksi.

HostPapa sopii hyvin kuitenkin harrastebloggaajille, pienemmille yrityksille tai jälleenmyyjille. Palvelun kautta pystyy luomaan hienoja blogeja ja verkkokauppoja. Palvelun hyödyntämä WordPress on hyvin monipuolinen alusta, jonka pohjalta pystyy luomaan monenlaisia verkkosivustoja.

HostPapa on monipuolinen paketti verkkosivustojen rakentamiseen

HostPapa tarjoaa siis erilaisia ratkaisuja yksityishenkilöille, yrityksille ja jälleenmyyjille. Palvelun peruspaketin mukana tulee monia erikoisominaisuuksia, mikä erottaa sen muista hostingpalveluista. Toisaalta palveluun on pystyttävä sitoutumaan hieman pidemmäksi aikaa, jotta siitä saa eniten irti.