Siirry suoraan sisältöön

Sonera sähköposti

Sonera sähköposti

Sonera sähköposti on nykyisin osa Telian laajakaistaliittymää. Sähköpostia voit käyttää helposti nettiselaimella, puhelimeen asennettavan sovelluksen kautta tai lataamalla tietokoneelle erillisen sähköpostiohjelman.

Sonera sähköposti käyttöön helposti

Sonera sähköpostipalvelun saat käyttöösi kun tilaat itsellesi Telian laajakaistaliittymän. Laajakaistaliittymistä löydät monia eri vaihtoehtoja jokaisen tarpeeseen. Sähköpostipalvelu on laajakaistaliittymän mainio lisäpalvelu, jonka voit ottaa helposti käyttöösi. Se on myös luotettava ja helppokäyttöinen palvelu, joka sopii niin aktiiviseen kuin harvempaankin käyttöön.

Sähköpostipalvelua hankkiessa on hyvä ottaa huomioon omat käyttötarpeesi, sähköpostin koko sekä palveluntarjoajan turvallisuusasetukset. Sonera sähköpostilaatikko on kooltaan runsas, sillä siihen kuuluu pääpostilaatikon lisäksi neljä lisäpostilaatikkoa, mikä riittää mainiosti tavalliseen sähköpostikäyttöön. Tarvittaessa voit tilata myös lisää tilaa sähköpostiisi saman verran.

Sonera sähköpostin käytön ystävällisyyttä lisää myös tehokas roskapostinsuodatus, joka tunnistaa ison osan roskaposteista ja estää niiden saapumisen postilaatikkoosi. Voit myös itse laatia sähköpostiin estolistoja, joiden avulla roskapostin suodatus tehostuu entisestään. Lisäksi sähköpostipalveluun kuuluu virusturva, joka tarkastaa saapuvat viestit sekä niiden liitetiedostot. Virusturva ei korvaa tietokoneesi erillistä virustorjuntaohjelmistoa, mutta se toimii tehokkaana torjuntakeinona mahdollisia sähköpostiisi saapuvia saastuneita tiedostoja vastaan.

pallo

Helppo käyttää jokaisella laitteella

Monet lukevat ja lähettävät sähköpostia toimiston lisäksi myös liikkeellä ollessaan, joten hyvä palvelu toimii jokaisella laitteella, olitpa sitten missä vain. Sonera sähköposti on helppo käyttää niin mobiililaitteilla kuin toimistolla tietokoneella. Internet-selaimella sähköpostia käytetään Webmailin kautta. Tietokoneelle voit ladata myös oman sähköpostiohjelman, jota kautta sähköpostin käyttö on helppoa. Ohjelma on hyvä ladata erityisesti omalle kotikoneellesi, jota yleisimmin käytät. Sähköposti on helppo asentaa myös älypuhelimeen erillisen sovelluksen kautta, jolloin sähköpostit ovat kätesi ulottuvilla missä ja milloin vain.

Ennen palvelun hankkimista on hyvä varmistaa eri ohjelmien sopivuus laitteidesi kanssa sekä eri ohjelmien yhteensopivuus. Jotkut ohjelmat on mahdollista liittää yhteen niin, että usean eri sähköpostiosoitteen viestit tulevat yhteen ohjelmaan. Näin sinun ei tarvitse vaihdella eri palveluiden välillä, vaan pääset lukemaan viestisi yhdestä postilaatikosta.

Laadukas asiakaspalvelu aina käytössäsi

Telia tarjoaa laadukasta asiakaspalvelua suomen kielellä vuoden jokaisena päivänä. Omia asioitasi voit hoitaa helposti kirjautumalla selaimen kautta Minun Telia -palveluun tai lataamalla puhelimeesi Minun Telia -sovelluksen. Lisäksi käytössäsi on puhelinpalvelu Helppi, jonne voit soittaa tai varata itsellesi puhelinpalveluajan, jolloin säästyt jonottamiselta. Helppi auttaa sinua myös laitteiden asentamisessa, käyttöönotossa ja päivittämisessä puhelimitse tai jopa paikan päällä. Helppi auttaa myös teknisissä ongelmissa aina kun tarvitset. Lisäksi apua saat kätevän chat-palvelun avulla, mikä on tukenasi ympäri vuorokauden jokaisena päivänä.

Sonera sähköposti on turvallinen valinta

Yksi tärkeimmistä seikoista hyvää sähköpostipalvelua valittaessa on sen turvallisuus. Hyvä hostingpalvelu pitää roskaviestit minimissään sekä yhteyshenkilöidesi ja mahdollisten asiakkaidesi tiedot salassa. Sonera sähköposti tukee SSL-salausta ja SMTP-kirjautumista. SSL-salausta on hyvä käyttää vähintään lähteville posteille. Ilman SMTP-autentikointia postisi eivät puolestaan välttämättä mene koskaan perille, sillä monet tahot vaativat sähköpostin alkuperän todennuksen ennen kuin he voivat vastaanottaa viestin. Turvaa tuo myös palvelun tarjoama virustorjunta, joka suodattaa saastuneet tiedostot ja estää niiden pääsyn sähköpostiisi. Turvaa voit lisätä myös itse valitsemalla sähköpostille salasanan, jota ei ole helppo murtaa.

Usein kysytyt kysymykset

Sonera sähköposti on äärimmäisen helppo käyttää. Voit käyttää sähköpostia niin omalla tietokoneella selaimen kuin erillisen ladattavat sähköpostiohjelman kautta. Sähköpostia on helppo käyttää myös puhelimeen ladattavan mobiilisovelluksen kautta, jolloin voit lukea ja lähettää sähköposteja missä ja milloin vain helposti. Ongelmissa ja kysymyksissä sinua auttaa laadukas asiakaspalvelu, joka on käytettävissäsi ympäri vuorokauden suomen kielellä.
Sähköpostiosoite on mahdollista vaihtaa luomalla uusi sähköpostiosoite ja uudelleen ohjata viestit vanhasta sähköpostista uuteen osoitteeseen. Uudelleen ohjauksen jälkeen voit poistaa vanhan sähköpostiosoitteen. Muistathan ilmoittaa uuden osoitteesi yhteystiedoillesi ja eri palveluihin!
Unohtuneen salasanan tilalle voit tilata erittäin helposti uuden salasanan. Klikkaa Telian sähköpostin kirjautumissivulta kohtaa “Unohditko salasanasi” ja saat uuden salasanan saman tien tekstiviestillä. Mikäli et ole liittänyt sähköpostitiliisi omaa matkapuhelinnumeroasi, voit vaihtaa salasanasi vain ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.Kun olet saanut uuden salasanan ja päässyt jälleen kirjautumaan tilillesi, suosittelemme, että vaihdat salasanan itsellesi sopivaksi. Hyvä salasana sisältää myös numeroita ja/tai erikoismerkkejä, eikä ole liian helposti arvattavissa. Sonera sähköpostia on erittäin helppo hallita Minun Telia -palvelun kautta selaimella tai lataamalla mobiilisovelluksella. Salasanan voit vaihtaa helposti kohdasta “Hallinnoi liittymääsi”. Kirjoita uusi salasana “vaihda salasanasi” -kohtaan ja tallenna muutokset. Muistathan liittää sähköpostiisi matkapuhelinnumerosi, jolloin unohtuneen salasanan palauttaminen jatkossa on helpompaa.
Sonera sähköposti tulee SSL-salausta ja SMTP-kirjautumista. SSL-salauksen voit tehdä joko lähteville, saapuville tai kaikille posteille. Sillä tarkoitetaan suojausprotokollaa, joka salaa verkkopalvelimen ja selaimen välisen liikenteen. Tämä on tärkeää verkkotapahtumien sekä asiakastietojen yksityisyyden turvaamiseksi. SMTP-autentikointi todentaa sähköpostiosoitteesi oikeellisuuden ja sähköpostisi menevät varmemmin perille. Useat tahot vaativat todentamisen ennen kuin voivat vastaanottaa viestisi. Kun otat käyttöön sähköpostin tietoturva-asetukset, voit käyttää Sonera sähköpostia minkä tahansa operaattorin verkossa.