Siirry suoraan sisältöön

Arvixe

Sonera sähköposti

Arvixe on varsin monipuolinen hostingpalvelu, joka tarjoaa hyviä ratkaisuja sekä yrityksille että yksityishenkilöille. Sen palvelimien pohjalle on rakennettu hyvin monenlaisia sivustoja blogeista yrityssivustoihin vuodesta 2003 alkaen. Kyseessä on siis hyvin luotettu ja tunnettu hostingpalvelu, joka tarjoaa käyttäjille juuri sitä, mitä he ovatkin hakemassa. Millaisia ominaisuuksia Arvixe tarjoaa asiakkailleen?

Arvixe on erittäin käytetty ja luotettu hostingpalvelu

Arvixe on hyvin luotettu hostingpalvelu, joka pyörittää hyvin monenlaisia verkkosivustoja. Sen valikoimista löytyy sopivia paketteja yrityksille, mutta myös tavallisille bloggaajille. Koska Arvixe on ollut käytössä jo vuodesta 2003 alkaen, on siitä pystytty kehittämään mahdollisimman turvallinen ja luotettava. Tärkeintähän on, että verkkosivusto on rakennettu turvalliselle alustalle, joka ei noin vain romahda.

Arvixe on hyvin toimiva ja kätevä hostingpalvelu, jolla toimivat verkkosivustot latautuvat nopeasti. Toki tämäkään hostingpalvelu ei ole täydellinen, mutta se erottu monista muista palveluntarjoajista monipuolisuudellaan.

pallo

Monipuolisesti erilaisia ominaisuuksia

Arvixe-hostingpalvelussa on erilaisia ominaisuuksia, mitkä tekevät siitä hyvin houkuttelevan valinnan. Palvelusta löytyy sekä jaettuja että yksityisiä servereitä, joiden väliltä käyttäjä pystyy valitsemaan. Samoin löytyy myös VPS-serveri, joka on hyvä vaihtoehto erityisesti yrityksille. Varsinkin isommat verkkokaupat tarvitsevat hieman isomman serverin, jolle mahtuu enemmän verkkoliikennettä.

Lisäksi Arvixe-palvelussa on rajattomasti tallennustilaa, rajaton kaistaliikenne sekä enintään 6 domainia. Mitä enemmän domaineja haluaa käyttää, sitä enemmän joutuu myös maksamaan. Hostingpalvelun rajattomat ominaisuudet sopivat kuitenkin loistavasti varsinkin suuryritysten käyttöön. Heillä ei ole varaa pihistellä verkkosivustonsa kanssa, jonka kautta pystyy sekä mainostamaan että myymään tuotteita.

Arvixe sopii erilaisilla alustoilla tai palvelimilla käytettäväksi

Arvixe on joustava myös alustojen ja palvelimien suhteen. Halvinta on käyttää Linux/Unix-palvelinta, mutta myös Windows-palvelimen käyttö onnistuu hieman korkeammalla hinnalla. Jokainen voi siis valita sopivan palvelimen oman makunsa mukaan.

Erilaiset sivustot rakennetaan erilaisille alustoille, minkä Arvixe on ottanut huomioon. Henkilökohtaisen blogin pystyy kätevimmin luomaan WordPress-alustalle, kun taas eCommerce sopii parhaiten verkkokaupan alustaksi. Usein nämä nykyaikaiset alustat ovat myös hyvin joustavia, joten niihin kehitetyistä verkkosivustoista voi luoda hyvin monenlaisia. Jos osaa esimerkiksi Python- tai CSS-koodia, voi sitä hyödyntää verkkosivuston kustomoinnissa. Toki aina ei tällaiseen kikkailuun ole aikaa, jolloin on parempi käyttää valmiita teemoja ja verkkosivustojen pohjia.

Pro-versiossa vielä enemmän mahdollisuuksia

Jos haluaa saada vielä enemmän irti Arvixe-hostingpalvelusta, voi tilauksensa päivittää Pro-versioon. Pro-versiossa on rajattomasti domaineja ja enemmän erikoisominaisuuksia. Käyttäjä pystyy esimerkiksi luomaan useita sivustoja hostingpalvelussa. Tämä on yleistä esimerkiksi suurissa verkkokaupoissa. Näin jokaisen maan käyttäjälle on pystytty luomaan oma verkkokauppansa, jossa käytetään sen maan valuuttaa. Kun verkkokaupat on organisoitu näin, on yrityksen huomattavasti helpompi hallita toimintaansa. Hyvin suurissa yrityksissä on välillä hyvin vaikea pysyä kärryillä kaikessa toiminnassa. On siis hyvä, jos vastuuta ja tietoliikennettä pystytään hieman jakamaan eri sivustojen välillä.

Jokainen käyttäjä voi valita omiin tarpeisiin sopivan hosting-paketin

Riippuen siitä, millainen käyttäjä on kyseessä, pystyy hän valitsemaan helposti juuri omiin tarpeisiin sopivan hosting-paketin. Jokaisessa paketissa on omia erikoisominaisuuksia, joista on hyötyä tietyille käyttäjäryhmille. Arvixe-palvelussa on siis viisi eri tilausryhmää; Personal, Business, Reseller, dedikoidut palvelimet ja VPS-palvelin. Jos kirjoittaa esimerkiksi blogia tai haluaa luoda pienen yksityisen verkkokaupan, on Personal-tilaus hyvä valinta. Tämän tilauksen kautta pystyy luomaan laadukkaan ja toimivan verkkosivuston. Samalla tilauksen hinta on huomattavasti muita tilausryhmiä matalampi, sillä se toimii jaetulla serverille. Yksityisestä serveristä joutuu luonnollisesti maksamaan enemmän, mutta se on toisaalta myös luotettavampi vaihtoehto.

Jos kyseessä on suurempi yritys, Business-paketti on tietysti parempi vaihtoehto. Paketin työkalut ja ominaisuudet soveltuvat parhaiten juuri yrityksen käyttöön. Yksityiseen serveriin voi luoda yritykselleen verkkosivuston tai –kaupan riippuen siitä, millainen yritys on kyseessä. Erityisesti yrityksille on tärkeää se, että heidän verkkosivustonsa olisi laadukas ja toimisi mahdollisimman sujuvasti. Muuten huonosti suunniteltu ja toimiva sivusto voi aiheuttaa epäluottamusta asiakkaista. Nykyään yrityksen ulkoisella brändäyksellä on merkittävä vaikutus sen menestymiseen.

Jos taas on jälleenmyyjä, on Reseller-paketti luonnollisesti hyvä valinta. Harva hostingpalvelu kiinnittää näin paljon huomiota jälleenmyyjiin, joita on nykymaailmassa yllättävän paljon.

Pilvipalvelut puuttuvat vielä

Harmillista on kuitenkin se, ettei Arvixe tarjoa vieläkään vuonna 2021 pilvipalveluita. Tämän luulisi olevan jo oletus kaikissa hostingpalveluissa. Edelleen on silti niitä, jotka eivät ole tuoneet nykyaikaisia pilvipalveluita sivustolleen.

Tässä palvelussa joutuu siis tallentamaan tiedot hostingpalvelun sisäisesti. Arvixe tekee varmuuskopioita verkkosivustosta käyttäjän tai yrityksen puolesta, mutta kannatta olla huolellinen tallennustilan suhteen. Riippuen käytössä olevasta paketista käytössä on joko rajallinen tai rajaton tallennustila. Yleensä esimerkiksi yksityishenkilö ei tarvitse sivustolleen paljon tallennustilaa, mutta yritysten kannattaa olla huolellisempia tämän suhteen.

Rahallisesti sopiva vaihtoehto myös harrastebloggaajalle

Monet hostingpalvelut ovat kovin kalliita yksityisille bloggaajille, mutta Arvixe-palvelun hinnat sopivat myös harrastelijan lompakolle. Yksityishenkilö ei tarvitse sivustolleen mitään sen kummempia erikoisominaisuuksia, minkä Arvixe on ottanut huomioon toiminnassaan. Näin harrastelija pystyy hallitsemaan sivustoaan täysin itsenäisesti, eikä hänen tarvitse maksaa siitä kallista hintaa.

Yhteenveto

Arvixe-palvelu on siis hyvin monipuolinen ja se sopii yksityishenkilöille, yrityksille ja jälleenmyyjille. Hostingpalvelu on siis ottanut huomioon sen, miten erilaisia verkkosivustoja halutaan luoda. Jokainen käyttäjä pystyy valitsemaan omiin tarpeisiin ja taloudelliseen tilanteeseen sopivan tilauksen.