Fi-verkkotunnukset

Mies hankkii yritykselle fi-verkkotunnukset

Fi-verkkotunnus on monelle yritykselle tärkeä, sillä se viestii asiakkaille sivuston luotettavuudesta. Kyseessä on kansallinen verkkotunnuspääte Suomessa, ja monesti fi-verkkotunnukset ovat hieman kalliimpia kuin muut verkkotunnusten päätteet. Tunnusten hallinnoimisesta vastaa Suomessa Traficom, mutta rekisteröinnit hoidetaan verkkotunnusten välittäjän kautta. Tämä voi olla joko hostingpalvelu tai jokin muu verkkotunnuksia myyvä palvelu. Tunnus voidaan ostaa tarpeen mukaan joko yhdeksi, kahdeksi, kolmeksi, neljäksi tai viideksi vuodeksi kerrallaan. Hinnat vaihtelevat sen mukaan, kuinka pitkäksi aikaa verkkotunnus rekisteröidään.

Fi-verkkotunnukset ja niiden rajoitukset

Fi-verkkotunnus voidaan valita usein oman mielen mukaan. Verkkotunnuksen valinnassa tulee kuitenkin olla huolellinen, sillä sille on asetettu muutamia sääntöjä, joita ei saa rikkoa. Jos sääntöjä rikotaan, verkkotunnusta ei voida rekisteröidä.

Yksi tärkeimmistä säännöistä on verkkotunnuksen pituus. Sen tulee sisältää 2-63 merkkiä. Aakkoset ovat kaikki sallittuja, samoin numerot. Väliviiva ei kuitenkaan saa olla ensimmäinen tai viimeinen merkki, eikä se myöskään saa esiintyä liian moneen otteeseen verkkotunnuksessa.

Verkkotunnus ei myöskään saa olla toisen rekisteröimä tavaramerkki, eikä toiselle kuuluvan yrityksen, yhdistyksen tai säätiön nimi. Se ei myöskään saisi muistuttaa liiaksi jollekin toiselle rekisteröityä tavaranimeä, jotta sen voisi rekisteröidä.

pallo

Verkkotunnuksen siirto toiseen palveluun

Oletko jo hankkinut verkkotunnuksen itsellesi, mutta et ole vielä tilannut sille sopivaa webhotellia? Vai onko käytössäsi jo webhotelli, mutta haluaisit vaihtaa parempaan? Verkkotunnuksen siirto käy onneksi helposti ilman sen suurempia ongelmia.

Verkkotunnuksen siirtoon tarvitset vain sen oman valtuutusavaimen. Valtuutusavaimen voi saada verkkotunnuksen sen hetkiseltä välittäjältä. Ellei käytössäsi ole vielä välittäjää, voit saada sen myös suoraan Traficomilta. Kun valtuutusavain on hallussa, hostingpalvelu hoitaa usein loput. Monesti myös hostingpalvelun kautta voit uusia verkkotunnuksesi tilauksen tai irtisanoa sen kokonaan niin halutessasi.