Siirry suoraan sisältöön

Erilaiset sivustot vaativat erilaisia asioita luojaltaan

  • tehnyt
Erilaiset sivustot vaativat erilaisia asioita luojaltaan

Oletko suunnitellut oman verkkosivuston luomista, mutta et tiedä mistä aloittaa? Siinä tapauksessa meillä on hyviä uutisia! Me olemme koonneet monet tärkeät asiat yhteen paikkaan löydettäväksi, jotta sinä voit tehdä oman sivuston perustamisen unelmasta totta!

Korkealaatuisen sivuston luominen vaatii erilaisen riippuen täysin siitä, minkälaisen sivuston haluat perustaa. Esimerkiksi informatiivinen sivusto tulee olemaan täysin erilainen kuin nettikauppa. Niitä varten tarvitsee ottaa huomioon erilaisia asioita, vaikka tietenkin niillä on myös joitakin yhtäläisyyksiä. Selvitetään, mitä erilaiset sivustot vaativat, jotta sinulle selkeytyy, mitä sinun tulee ottaa huomioon.

Vakiovihjeet vaativat hyvin paljon taustatyötä

Informatiiviset sivustot voivat näyttää hyvin erilaisilta, kun vertailet niitä keskenään. Esimerkiksi vakiovihjeet tarjoavat sivustot ovat jopa aivan eri näköisiä kuin uutisiin keskittyvät verkkosivut. Molemmat näistä silti kuuluvat informatiivisten sivustojen kategoriaan, minkä takia niitä yhdistää yksi tietty asia.

Sekä vakiovihjeet tarjoavat informatiiviset sivustot kuten kaikki muutkin vaihtoehdot vaativat hyvin paljon taustatyötä. Tällä tarkoitamme sitä, että sinun tulee olla täysin varma siitä, mistä puhut. Loppujen lopuksi välität jonkinlaista informaatiota. Ellet halua vahingossa johdattaa ihmisiä harhaan väärällä informaatiolla, ole siis täysin varma, että tiedät aivan kaiken mahdollisen aiheesta.

Sivuston käyttäjä ystävällisyys on aina erityisen tärkeää

Oli kyseessä sitten minkälainen sivusto tahansa, on hyvin tärkeää, että sitä on helppo käyttää. Vierailijoiden tulee aina löytää kaikki tarvittava tieto helposti, ilman minkäänlaisia ongelmia. Vaikka haluaisit tehdä sivustosta taiteellisemman ja luovemman, on silti tärkeää, että se on tarpeeksi yksinkertainen. Näin sivuston käyttäjä ei eksy sivustolle.

Tämä tapahtuu erilaisten tarvittavien kategorioiden luomisella ja hakutoiminnon käyttöönotolla. Jos sinulla ei ole kokemustan selkeän mutta tyylikkään sivuston luomisesta, sinun ei tarvitse vaipua epätoivoon. Nykyään on lukuisia erilaisia ammattilaisia, joita voit palkata auttamaan sinua. Näitä ammattilaisia on sekä UX/UI suunnittelijat että graafiset suunnittelijat. Heidän avullaan voit tehdä jopa hyvin luovasta näkemyksestä totta.

Vierailijoiden turvallisuus on erityisen tärkeää tietyissä tapauksissa

Tietenkin sivuston vierailijoiden turvallisuus on aina hyvin tärkeä asia. On silti tilanteita, milloin tämä on erityisen tärkeää. Sen lisäksi, että itse varmistat sivustosi olevan suojattu ja luotettava, on myös hyvin tärkeää, että vierailijat tietävät asiasta. Vain tällä tavalla he voivat luottaa sivustoon.

Sivustot, joiden turvallisuuden varmistaminen on erityisen tärkeää, on kaikki vaihtoehdot, jotka vaativat rekisteröinnin sivustolle. Erityisesti tämä asia on tärkeää silloin, jos sivustolla on minkäänlainen kauppa, mistä vierailijat voivat ostaa tuotteita käyttäen maksutietojaan. Varmista siis näissä tapauksissa, että asiakkaasi  tietoja ei ikinä vuodeta, ja huolehdi siitä, että asiakas on myös asiasta tietoinen.

Minkälaisia vierailijoita haluat houkutella sivustollesi?

Kun olet perustamassa omaa sivustoa, on hyvin tärkeää, että mietit, minkälaisia vierailijoita haluat houkutella. Se voi nimittäin vaikuttaa sivuston ulkoasuun ja siihen, miten järjestät erilaiset asiat. Voit huomata sivustojen eron jopa niissä tapauksissa, että ne kuuluvat samaan kategoriaan. Loistava esimerkki tästä on MTV3 ja YLE uutisten verkkosivustot. Vaikka molemmat ovat uutissivustoja, ne näyttävät hyvin erilaisilta, koska sivustolle halutaan erilaisia vierailijoita.

Muista myös optimoida sivusto toimimaan mobiililaitteilla

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä on hyvin tärkeää, että otat huomioon lähes kaikkien seikkailevan netissä puhelimella nykyään. Jos et halua menettää kaikkia näitä mahdollisia vierailijoita, sinun tulee huolehtia siitä, että sivusto on optimoitu toimimaan kaikilla mahdollisilla muillakin laitteilla. Tämä asia pätee aivan kaikenlaisiin sivustoihin, ja aivan kuten käyttäjäystävällisyyttä varmistaessa, voit myös tässä palkata ammattilaisia auttamaan.