Siirry suoraan sisältöön

Suosituimmat pelit verkkosivujen rakentajille

  • tehnyt
Luotettava suomalainen kasino

Oletko koskaan kuullut että verkkosivujen tekijät eivät pelaisi pelejä? Verkkosivujen parissa harrastuksena tai työtä ja tekevät pelaavat aivan siinä missä muutkin. He haluavat viihtyä, haastaa itseään ja tuntea jännitystä pelien tarjoaman seikkailun kautta. Verkkosivujen tekijöiden pelaamattomuus ei olekaan kovin todennäköistä tai edes uskottavaa. Pelaaminen ja verkkosivujen rakentaminen kun rimmaavat niin hyvin yhteen. Mitä pelejä sivustojen tekijät sitten pelaavat on henkilökohtainen valinta. Pelit, joita pelataan voivat olla analogisia, digitaalisia, etänä tai yhdessä pelattavia pelejä. Peleissä yhdistyy tarinallisuus, hauskanpito ja vetovoima toisaalta myös näyttämisen halu. Kaikki janoavat lopulta voittamista ja tavoittelevat onnistumisen tunnetta. Mitkä pelit sisältyvät verkkosivujen tekijän suosikkeihin, katsotaan seuraavassa. 

Tietovisat

Ensimmäinen tarkasteltava peli on tietovisa, joka on suosittu verkossa toteutettu peli. Verkossa tämä peli muovautuu moneen mielenkiintoiseen kokonaisuuteen ja tehtävään. Tietovisan hauskoja piirteitä on sen soveltuvuus ja sovellettavuus. Tietovisan voi kehittää kuka vaan ja sitä voidaan pelata missä vain. Jos tietovisan haluaa yhyttää verkkosivustolle, sekään ei ole mikään haaste eikä tarvitse olla tietonikkari tai koodikielen ammattilainen rakentaakseen tähän soveltuvaa ratkaisua. Pelin tavoite on usein yleissivistävä, tietotaitoa kasvattava tai muistipeli, jossa muistellaan menneitä tapahtumia, julkisuuden hahmoja tai muita sankareita urheilun, politiikan tai mediataiteen parista. Voisimme toimia vaikka demokraattisen yhteisön lähettiläänä ja kuvata tietovisan merkitystä eurooppalaisen tiedon kasvattajana. Voisimme ylittää kansakuntamme rajat ja valistaa kanssakulkijoita Eurooppalaisella tiedonjanolla. Pelaaminen tietovisan parissa on aina kivaa, koska voit aina vaihtaa puheenaihetta tai pelin suuntaa vaihtelevilla kysymyksillä.

Seurapelit

Toinen ajaton vaihtoehto verkkosivustojen rakentajalle on suosittu verkkopelaajan valinta. Satoja vuosia vanhasta pelistä on tullut suosittu ihmisten keskuudessa, jotka nauttivat muustakin kuin pelaamisesta. Pelien alkuperä ja juuret ovat useimmille meistä piilossa, mutta television ja elokuvan mystiset hahmot ja viihde ovat lisänneet alkuperäisen ruletin ja muiden pelimuunnelmien arvoa auttamalla pelaamisesta kiinnostuneita pelaajia ryhmiytymään, sosialisoimaan ja löytämään pelistä lisää kiinnostavia piirteitä ryhmittelemällä myös mielenkiintoa herättäviä pelimuotoja. Peliin pääsee kiinni tutustumalla pelaamisen sääntöihin ja pelin lainalaisuuksiin. Kokeilemalla itselleen soveltuvaa pelityyliä sekä sosialisoimalla muiden pelaajien tai pelintekijöiden kanssa päästään kiinni pelin olennaisiin piirteisiin. Verkosivujen tekijöille pelimuotoa kutsutaan useimmiten seurapeliksi, joka on osa verkkosivujen sisältöä tai sen tarinallisuutta. Pelivalinta kiinnostaa oikeastaan kahdesta syystä. Peli on seurallinen ja osallistava.

Oppimispelit

Kolmas pelimuoto herättää monia ajatuksia ja tulkintoja pelien taustoista ja sen tarkoiutuksesta. Oppimispelit ovat tarkoituksella mieltä ja aivoja stimuloivia seikkaulupelejä, joiden taustalla on kehittää mieltä, ajatustoimintaa ja yhdessäoloa. Ne on tietyn tavoitteen alla luotuja ja tarkoituksena lisätä ajattelemisen taitoa, kommunikoinnin tahtoa ja kasvattamaan välttämättömien taitojen kehittämistä, kuten ongelmanratkaisun, vuorovaikutustaitojen ja kriittisen ajattelua. Oppiminen on merkittävä osa ihmisen normaalia toimintaa, joka monessa elementissään on elämänpituinen matka uusia ulottuvuuksia ja kokemuksia opettaa yksilöille tarpeellisia tietoja ja taitoja, innostaa tekemään yhdessä ja motivoivat uusien asioiden kokeilemiseen. Verkosivujen tekijöille oppimispelit sopivat kuin rasva limppuun. Pelejä halutaan hyödyntää verkkosivustojen suunnittelussa ennen kaikkea siksi, että pelit edesauttavat asiakasvirtojen kanavoimista ja lopulta edistävät myyntiä. 

Viihdepelit

Viimeisenä esimerkkinä on ajanvietteeksi suunnitellut pelit. Viihdepelien ideana on tietysti viihdyttää peliin mukaan tulevia henkilöitä erilaisten tehtävien, mission tai pulmien muodossa. Nämä pelit sopivat esimerkiksi juhliin, joissa on tavoitteena temppuilla, haastaa, nostaa juhlatunnelmaa ja tutustua toisiin pelaajiin paremmin. Tähän kategoriaan kuuluu muun muassa lautapelit, jossa tavoitteena on suorittaa jonkinasteinen haaste tai tehtävä. Lautapeliä voidaan harjoittaa kahdella tavalla. Ensiksi lautapelin pelaajat lähtevät suorittamaan valittua tehtävää. Tehtävän suorittaminen johtaa palkintoon ja siten onnistumiseen. Toinen tapa harjoittaa lautapelejä on langettaa rangaistus, kuten juoman muodossa vastapelurille. Juoma voi olla itselleen maukasta tai sitten jotain iljettävää, kuten juomat joissa yhdistetään tulisuus ja imelyys. Useimmiten tämä tapahtuu, kun pelivuorossa oleva henkilö on joko hävinnyt haasteen tai tehtävän tai vaihtoehtoisesti kun vastapuoli on onnistunut suorittamaan tehtävän onnistuneesti.

Yhteenvetoa

Verkkosivujen rakentajat ovat luovia pelintekijöitä, jotka herättävät verkkosivut henkiin ja yhdistävät tekemällään taiteella värit, tarinat ja ihmiset osaksi elävää kokonaisuutta, jonka he ovat rakentaneet joko itselleen tai valitulle yhteisölle. Tässä pelaaminen täydentää inhimillisiä tarpeita ja mielitekoja elämän parhaista elementeistä. Saattamalla jokaiselle mahdollisuuden itsensä toteuttamisesta ja aidon minäkuvan harjoittamisesta. Siitä huolimatta verkkosivujen tekijät arvostavat perusasioita ja ovat kiintyneitä ennen kaikkea pelien toimivuuteen, niiden käytettävyyteen ja sulavuuteen. Kiinnostuksen kohteena voi olla käyttäjäystävällinen suunnittelu tai käyttöliittymä, jotka hyvin suunniteltuna lisäävät pelaamisen nautinnollisuutta aivan, kuten verkkosivut konsanaan tarjoavat meille toisen todellisuuden arkeen verrattuna. Mistä verkkosivustojen tekijät eroavat muista on siinä, että he yhdistävät erilaisia todellisuuksia yhteen. Hyväksymällä arkisen todellisuuden ja samalla pelien filosofisen maailman, hyväksytään ajattelumalli, jossa pelintekijä sulautuu luomansa todellisuuden sisään ja eläytyy sen mukana. Herättää mielenkiintoa pelaamiseen ja pelaa itse.